Середа, 22 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНайнебезпечніша і найшкідливіша риба: багато хто навіть не здогадується, які види потрапили...

Найнебезпечніша і найшкідливіша риба: багато хто навіть не здогадується, які види потрапили до списку

Этот материал также доступен на русском языке
У рибі міститься багато корисних речовин, вона смачна і легка, але є види, які не варто купувати, оскільки вони шкодять здоров'ю.

Так, до списку найшкідливіших потрапила макрель. Справа в тому, що в організмі цього хижака накопичується ртуть і вживати таку рибу небезпечно для здоров’я.

Раніше ми розповідали, яка дешева риба корисніша за дорогу.

Також варто виключити рибу, яка належить до групи падальників. Це: пангасіус, сом, тилапія, вони водяться у брудних водоймах і можуть харчуватися відходами.

Великі морські хижаки такі як акула, риба-меч, тунець теж не корисні, вони накопичують багато солей важких металів, що може закінчитися отруєнням.

А річкова риба може мати печінкові паразити, тому їй потрібна гарна термічна обробка.

Яка риба корисна?

Корисною рибою вважається оселедець, кета, горбуша, тріска, скумбрія та мінтай. Їх потрібно вводити до свого раціону. І якщо кета та горбуша не по кишені багатьом, то оселедець, мінтай та скумбрію може дозволити собі кожен, не так часто, як хотілося б, але все ж таки.

Важливо згадати, що оселедець та скумбрія – прекрасні джерела білка, який утричі швидше засвоюється, ніж курятина та яловичина. Також у рибі багато вітамінів, особливо групи D, а також омега-3 – жирних кислот.

Так у скумбрії є йод, фосфор, калій та кальцій, магній, натрій, марганець, мідь, цинк, фтор, залізо та сірка. Найбільше цих речовин зберігається у відвареній або запеченій в духовці рибі, якщо говорити про копчену або солону, то користі від неї мало.

Оселедець хороший тим, що в ньому міститься досить висока кількість селену. Цей антиоксидант добре впливає на кров та на щитоподібну залозу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні