Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНеймовірно пишні та смачні оладки, таких ви точно ще не готували –...

Неймовірно пишні та смачні оладки, таких ви точно ще не готували – справа не лише у кефірі

Этот материал также доступен на русском языке
Оладки готують усі господині, але не у кожної вони виходять повітряними, ми вже розповідали, що справа в кефірі, що вона обов'язково має бути теплою, але є ще один момент, який важливо врахувати при приготуванні оладок.

Якщо говорити про кефір, то він має бути не тільки теплим, а й досить кислим. Це саме стосується і кислого молока. Чим кисліше молочний продукт, тим краще буде реакція з содою. В результаті чого оладки будуть пишними та повітряними, а ще дуже пористими.

Раніше ми розповідали, який секретний інгредієнт потрібно додати під час приготування оладок.

Теплими, хоча б кімнатної температури повинні бути всі інгредієнти, навіть якщо борошно у вас зберігатиметься в холодній коморі, то краще заздалегідь його занести на кухню, щоб воно нагрілося.

Важлива деталь у приготуванні саме пишних оладок – це не перемішувати тісто в процесі смаження, бульбашки випаровуються, а оладки опадають. Тобто при замішуванні перемішали, щоб не було грудочок і все більше цього робити не варто.

І тепер найголовніший момент – це яйця. Всі ми знаємо, що яйця роблять тісто пружнішим і жорсткішим, тому розумні господині не додають яйця в тісто для оладок.

Вони чудово випікаються без яєць, якщо за основу взято кефір чи сироватка. І виходять набагато пишнішими і ніжнішими, ніж з яйцями. Але, як кажуть: на смак та колір – товариша немає, тому експериментуйте та знаходьте свої рецепти.

Рецепт оладок на кефірі без яєць

Щоб приготувати оладки на кефірі без яєць вам знадобляться: 500 мл кефіру, 1 чайна ложка соди, 2-3 столові ложки цукру, 1 пакетик ванільного цукру, щіпка солі для гармонізації смаку, 300 г борошна, 2 столові ложки соняшникової олії та окремо для смаження.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні