Сьогодні спробуємо приготувати чебуреки не на простій воді, а на газованій, спробуйте і результат вас здивує. Також у фарш для начинки потрібно додати воду, але вже звичайну, просто холодну.
Раніше ми розповідали, як зробити тісто на чебуреки на окропі.
Інгредієнти:
- Борошно – 500 г;
- Рослинна олія – 30 мл;
- Сіль – 1 ч. ложка;
- Цукор – 1 ч. ложка;
- Мінеральна газована вода – 230 мл.
Для начинки:
- Свинячий фарш – 300 г;
- Холодна вода – 130 мл;
- Цибуля – 2 шт.;
- Сіль, перець та спеції – за смаком.
Приготування:
- У борошно потрібно додати олію, сіль, цукор і перетерти масу пальцями. Додати мінеральну воду і замісити еластичне тісто.
- Прибрати його в пакет і відправити у холодильник на 30 хвилин.
- В цей час можна зайнятися приготуванням фаршу.
- У начинку потрібно натерти цибулю, посолити, поперчити та додати воду, все перемішати до однорідної маси.
- Тісто дістати з пакета, розділити на 12 рівних частин і сформувати з них кульки. Дати трохи відлежати під рушником або пакетом.
- Стіл посипати трохи борошном і розкотити кульки в тонкі круглі коржики. На край коржика викласти по одній столовій ложці начинки, накрити другим краєм тіста і добре защипнути краї.
- Смажити чебуреки потрібно на помірному вогні з двох боків до золотистої скоринки. Чим повільніше вогонь, тим менше пухирців, але й великий вогонь не потрібен – тісто може просто підгоріти.