Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниВійна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 27 листопада – зведення...

Війна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 27 листопада – зведення Генштабу

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні продовжується повномасштабний наступ російської федерації. Минулої доби сталося 63 бойові зіткнення. Всього ворог завдав 1 ракетного та 34 авіаційних ударів, здійснив 51 обстріл із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеними пунктами.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення.

Руйнування та пошкодження отримали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Авіаційні удари отримали: Середина-Буда на Сумщині; Спірне, Богданівка, Кліщіївка, Торецьк, Північне, Новобахмутівка, Авдіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Урожайне, Старомайорське Донецької області. Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ЗСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Сіньківки Харківської області та Новоселівської Луганської області, де Силами оборони відбито 7 атак.

На Лиманському напрямі ворог вів штурмові дії в районі Серебрянського лісництва, успіху не мав.

На Бахмутському напрямі наші воїни відбили 10 атак противника біля Богданівки, Кліщіївки, Андріївки та на схід від Північної Донецької області.

Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрати в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, не залишає спроб оточити Авдіївку.

Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника на схід від Новобахмутівки, на південь від Новокалинового, Північного, Степового, Авдіївки та Первомайського Донецької області, де силами оборони відбито 30 атак.

На Мар’їнському напрямку ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де Силами оборони відбито 7 атак.

На Шахтарському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії на захід від Вербового Запорізької області.

У той же час Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку наші захисники утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, завдають вогняної поразки по тилах противника.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала 3 удару по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також боєприпасів противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні