Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМасована атака на столицю 25 листопада та ситуація на фронті – що...

Масована атака на столицю 25 листопада та ситуація на фронті – що повідомили у Генштабі

Этот материал также доступен на русском языке
У ніч на 25 листопада у Києві та в ряді областей було оголошено повітряну тривогу. У столиці пролунали вибухи. Масштабна атака дронів триває вже майже 6 годин.

Про це повідомляють Повітряні Сили ЗСУ та моніторингові канали.

«У столиці голосно. Сили ППО збивають російські БПЛА. Ще кілька груп «шахедів» йдуть до Києва. Залишайтеся в укриттях!», – попередив мер столиці Віталій Кличко.

У Солом’янському районі горить приміщення дитячого садка через падіння уламків. Також є пожежа на відкритій місцевості та вибиті вікна у будинках.

У Києві постраждала 11-річна дівчинка, повідомив Віталій Кличко.

У Голосіївському районі уламок БПЛА впав на чотириповерховий житловий будинок.

У Дніпровському районі Києва невеликий уламок дрону впав на сходову клітку верхнього поверху. Віталій Кличко повідомив, що спалаху немає. Також, на щастя, обійшлося без потерпілих.

Це одна з наймасовіших атак на Київ останнім часом.

Що відбувається на фронті сьогодні, 25 листопада

Минулої доби сталося 74 бойові зіткнення. Загалом ворог завдав 7 ракетних та 29 авіаційних ударів, здійснив 36 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеними пунктами. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, загинули та поранені серед цивільного населення.

У зоні відповідальності ЗСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів штурмові дії в районах Сінківки, Петропавлівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де Силами оборони відбито 15 атак.

На Лиманському напрямі ворог вів штурмові дії в районі Серебрянського лісництва Луганської області, успіху не мав.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 11 атак противника біля Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрати в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, не залишає спроб оточити Авдіївку.

Наші воїни стійко тримають оборону, завдають ворогові значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника на схід від Новокалинового, Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Північного та Первомайського Донецької області. Тут українські захисники відбили 30 атак.

На Мар’їнському напрямку ворог за підтримки авіації вів штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де Силами оборони відбито 10 атак.

На Шахтарському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку ворог 7 разів безуспішно намагався відновити втрачене становище поблизу Роботиного та Новопокровки Запорізької області.

У той же час Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, завдають вогняної поразки по тилах противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні