Інгредієнти:
- Вермішель – 200 г
- Молоко – 180 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Вершкове масло – 30 г
- Цукор – 2 ст. ложки
- Сіль – 1 щіпка
Приготування:
- Відваріть вермішель, відкиньте її на друшляк, дайте стекти воді. Можна використовувати й ту, що залишилася з учорашньої вечері чи обіду.
- В окремому посуді змішайте яйця з цукром, сіллю та молоком, розтопіть вершкове масло і теж додайте. Отриманою сумішшю залийте вермішель і добре перемішайте, щоб усі інгредієнти потоваришували між собою.
- Форму для випікання змастіть маслом та викладіть тісто для запіканки.
- Поставте форму із запіканкою в духовку, попередньо розігріту до 180°С. Готуйте її приблизно 20-25 хвилин. Все залежить від вашої духовки та розміру форми, в якій ви готуватимете запіканку. Верх запіканки має стати золотим – це головна ознака, що страва готова.
- Дістаньте форму із запіканкою з духовки і трохи остудіть, після чого можна насолоджуватися смачною випічкою. Вермішельова запіканка ідеально доповнює чай.
До речі, запіканку можна приготувати не лише з вермішелі, а й домашньої локшини. Також її готують і зі звичайних макаронів, але все ж таки, чим тонші макаронні вироби, тим ніжніше вона виходить.
За смаком до запіканки можна додати яблука, родзинки.
Раніше ми розповідали, як приготувати сирну запіканку без борошна.