Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТаких соковитих та смачних голубців ви ще не їли: найпростіший та найшвидший...

Таких соковитих та смачних голубців ви ще не їли: найпростіший та найшвидший рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Голубці – дуже смачна страва, але для її приготування потрібно витратити достатню кількість часу та сил. Проте на допомогу прийде простий рецепт лінивих голубців.

Інгредієнти:

  • капуста – 300 г
  • морква – 1 середня;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • фарш – 500 г;
  • рис – 120 г;
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • борошно – 100 г;
  • томатна паста – 1,5 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • перець – 1 ч. л.;
  • сметана – 3 ст. л.

 

Приготування:

  1. Рис промити та залити 2 склянками води, відварити.
  2. Дрібно нарізати цибулю, натерти на терці моркву, викласти овочі на розігріту з маслом сковороду і обсмажити до м’якості.
  3. Змішати пасеровані цибулю та моркву з відвареним рисом і залишити трохи охолонути.
  4. Нарізати дрібними кубиками капусту. Викласти її в сковороду з олією та трохи підсмажити.
  5. У мисці змішати м’ясний фарш, пасеровану цибулю, моркву з рисом та капусту, додати спеції за смаком. Вбити одне яйце і добре вимісити фарш руками.
  6. Сформувати ліниві голубці довгастої форми, схожі на котлети. Запанувати їх у борошні та обсмажити на розігрітій сковороді з олією з двох сторін до золотистого кольору.
  7. Ліниві голубці перекласти в каструлю або казан і залити сумішшю води, томатної пасти та сметани, не забути підсолити.
  8. Коли голубці закиплять, вогонь потрібно зменшити до мінімуму та ще тушкувати хвилин 25-30.

Раніше ми розповідали, як приготувати голубці з незвичайною начинкою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні