Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіУ ПриватБанку розкрили нову схему шахраїв: як можна себе захистити

У ПриватБанку розкрили нову схему шахраїв: як можна себе захистити

Этот материал также доступен на русском языке
Прес центр ПриватБанк розповів про новий виявлений фальшивий "колл-центр". Співробітниками банку спільно з правоохоронними органами було розкрито злочинну схему, за допомогою якої зловмисник виманювали гроші в українців.

Фішингова схема злочинців

Злочинці, представляючись співробітниками служби безпеки відомих банків, дзвонили телефоном потерпілим, впроваджувалися в мобільний банкінг і переказували їхні кошти на свої рахунки. Про це повідомила прес служба Приватбанку.

В операції з виявлення та арешту шахраїв брали участь оперативники з чотирьох областей України, ними було проведено 38 обшуків.

Раніше ми писали про те, як шахраї спустошили карту “ПриватБанку”.

Зловмисники діяли на території країни із серпня 2022 року. Організатором ОЗУ став мешканець тимчасово окупованої території Донецької області, у минулому він очолював “МЗС” “ДНР”.

Шістьом затриманим оголошено підозру в шахрайстві та крадіжці, вчинених організованою групою осіб. За оцінками експертів, сума завданих збитків може перевищити 100 мільйонів гривень.

Як уберегтися від банківських шахраїв

ПриватБанк нагадує, що передача особистих даних третім особам, особливо через відкриті джерела та невідомі сайти, дуже небезпечна і несе ризик використання персональної інформації шахраями.

Допомога від ООН – чому не всі пенсіонери її отримали та як це можна зробити

Приниження чи допомога? Як сьогодні виживають українські пенсіонери – відеоопитування

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні