Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаГрошіШахраї спустошили карту "ПриватБанку", поки її господиня спала: як це могло статися

Шахраї спустошили карту “ПриватБанку”, поки її господиня спала: як це могло статися

Этот материал также доступен на русском языке
Українка втратила свої кошти на банківській картці. Шахраї отримали доступ до її облікового запису в "Приват24".

Зловмисники скористалися нічним часом, щоб вкрасти кошти з картки. Про це повідомила сама постраждала на спеціалізованому сайті Мінфін.

Яку схему використовували шахраї

Вона поскаржилася, що протягом години з 2 до 3 години ночі шахраї здійснили 27 покупок на AliExspress, NYTIMES та інших маркетплейсах, витративши в такий спосіб 1,7 тисячі з її картки.

При цьому постраждала стверджує, що жодних запитів на підтвердження проведення транзакцій не надходило. Деякі деякі покупки були на суму понад 170 гривень, а решта – менше 155 гривень.

Раніше ми писали, що ПриватБанк провів чергове оновлення додатку “Приват24”.

Служба підтримки “ПриватБанку” пояснила, що заявки на повернення коштів приймаються тільки на суми вище 170 гривень. 

Чи можна повернути вкрадені з картки гроші

“”ПриватБанк” мені поспівчував і порадив звернутися до служби підтримки AliExspress і всіх інших – що я і зробила. Однак представники названих сайтів відфутболили мене назад у “ПриватБанк”. “ПриватБанк” порадив звернутися в кіберполіцію – що я і зробила. Шансів домогтися справедливості немає. Усе зводиться до прямих натяків, ніби я сама добровільно або з необережності дані кредитної картки повідомила третім особам. Хоча це зовсім не так”, – поділилася жертва шахраїв.

У поліції, за її словами, пообіцяли допомогти, картку заблокували. Але клієнтка обурена, що банк не зміг захистити її кошти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні