Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг 12 ложок.
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт.
- борошно – 200 г,
- яблука – 450 г,
- вершкове масло – 100 г,
- цукрова пудра – 1 ч. л.
- сіль – пів чайної ложки,
- родзинки – 80 г,
- цукор – 100 г,
- ванільний цукор – 10 г,
- розпушувач – 8 г.
Приготування:
- Розбити яйця, додати сіль і збити віночком або міксером до утворення білої пишної маси.
- В цю масу висипати цукор та ванільний цукор, перемішати до розчинення.
- Розтопити та охолодити вершкове масло, додати в яєчну суміш.
- З’єднати борошно з розпушувачем, частинами ввести в яєчну суміш.
- Тісто не повинно бути занадто густим.
- Яблука очистити від насіння, нарізати маленькими кубиками.
- Відправити яблука в миску до тіста, додати попередньо залиті окропом і висушені родзинки, ретельно перемішати.
- На застелене пергаментом деко, змащене маслом, викласти тісто, рівномірно розподілити його.
- Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці на 25-30 хвилин.
- Зверху готовий пиріг можна прикрасити цукровою пудрою.