Середа, 22 Травня, 2024
ГоловнаДачаДля тривалого цвітіння герані: квіткарі розкрили головний секрет зимового догляду

Для тривалого цвітіння герані: квіткарі розкрили головний секрет зимового догляду

Этот материал также доступен на русском языке
Герань – не лише прикрашає наші будинки, вона ще й очищує повітря у приміщенні, захищає від шкідливих комах, наприклад, молі. Тому багато квітникарів задаються думкою, як досягти пишного і тривалого цвітіння.

Взимку потрібно скоротити полив герані, достатньо 1 разу на тиждень. Невисокі температури та сильне зволоження можуть призвести до загнивання коріння. Але й засушувати рослину не слід – вона в’янутиме, жовтітиме, скине листя і втратить свою декоративність. І, звичайно, припиниться цвітіння. Що стосується підгодівлі, то її в холодну пору року скорочують до 1 разу на півтора місяці.

Раніше ми розповідали, що потрібно додати у воду при поливі герані.

Також герань має відпочити перед новим пишним цвітінням, зазвичай цей період випадає на грудень-березень, але при правильному догляді рослина радуватиме суцвіттями до Нового року, а потім дайте їй відпочити.

Що стосується обрізки пагонів, то її краще проводити восени, взимку можна видаляти тільки відцвілі суцвіття та сухі гілочки.

Також, якщо герань ви вирощуєте виключно в домашніх умовах, то раз на три роки потрібно міняти ґрунт на більш родючий.

Хорошим підживленням буде вода з йодом. Для цього у двох літрах води розбавляють 2 краплі йоду. На кожну рослину витрачають до 50 мл засобу.

Застосовувати таке добриво можна не частіше ніж раз на півтора-два тижні. Якщо дотримуватись таких простих правил, то герань буде пишно цвісти до новорічних свят.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні