П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНеповторний осінній дует: гарбузовий суп із грибами підкорить навіть вимогливих гурманів

Неповторний осінній дует: гарбузовий суп із грибами підкорить навіть вимогливих гурманів

Этот материал также доступен на русском языке
Пізня осінь це час гарбуза та грибів. Якщо ви полюбляєте і те, і інше, не обирайте, з чого варити обід. Об'єднайте їх в одному бездоганному рецепті та починайте готувати.

Ніжний крем-суп із гарбуза з вершками та шматочками обсмажених грибів стане одним із ваших найсмачніших рецептів.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 400 г;
  • картопля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • гриби – 5 шт;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • часник – 1 зубчик;
  • вершки 20% – 100 мл;
  • рослинна олія – для смаження;
  • сіль, перець, коріандр – за смаком;
  • мускатний горіх – на кінчику ножа.

Раніше ми писали, як вибрати смачний гарбуз.

Приготування:

Для приготування цього супу підійдуть будь-які гриби які ви любите. Особливо смачним суп буде з печерицями, білими грибами або лисичками.

Якщо гриби у вас сушені, замочіть їх попередньо на кілька годин у холодній воді. Потім відваріть, а грибний бульйон використуйте для приготування супу замість води.

  1. Підготуємо овочі. Помиємо, почистимо. Картоплю, моркву, гарбуз і цибулю наріжемо кубиком, часник видавимо через прес.
  2. Гриби поріжте не дуже дрібно. Один грибочок поріжте на акуратні пластинки – для прикраси.
  3. Гарбуз, картоплю та моркву складіть у каструлю, залийте водою так, щоб вона покрила овочі, і поставте на вогонь.
  4. Обсмажте цибулю на розігрітій олії, наприкінці додайте часник і спеції, перемішайте і вимкніть вогонь.
  5. Обсмажте гриби на рослинній олії. Пластинки грибів для прикраси акуратно обсмажте з двох боків, щоб вони не деформувалися.
  6. Коли овочі закиплять, додайте до них цибулю зі спеціями і варіть доти, доки овочі не стануть м’якими.
  7. Зніміть каструлю з плити і дайте охолонути 5 хвилин.
  8. Занурювальним блендером зробіть овочеве пюре.
  9. Влийте в суп вершки, добре розмішайте, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
  10. Додайте гриби, спробуйте на сіль, доведіть до смаку. Через хвилину зніміть із вогню.
  11. Розлийте суп по тарілках, зверху прикрасьте пластинками обсмажених грибів і подавайте.

Смачного!

Як оформити передплату на газету «На пенсії» онлайн — покрокова інструкція

Нове на сайті