Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВодіям приготуватися: в Україні каратимуть за пробіг – штраф 17 тисяч гривень

Водіям приготуватися: в Україні каратимуть за пробіг – штраф 17 тисяч гривень

Этот материал также доступен на русском языке
Народні депутати готують українським автомобілістам нові штрафи У Верховній Раді зареєстровано новий законопроект.

Законопроект №10216 зареєстрували у Верховній Раді 6 листопада 2023 року. Наразі він поки перебуває на розгляді у профільному парламентському Комітеті з питань правоохоронної діяльності.

Раніше ми розповідали, що в Україні змінили правила вступу до спадщини – що чекає на українців.

Також важливо зазначити, що перед цим, 23 жовтня 2023 року, у Верховній Раді зареєстрували законопроект №10173, в якому пропонується фіксувати пробіг автомобілів за кожної їх перереєстрації. Тобто ці два проекти закону пов’язані між собою.

Якщо документ буде прийнято, то тих, хто з метою продажу фальсифікуватиме пробіг уживаного транспортного засобу, штрафуватимуть на 500-1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 2023 року це становить 8500-17000 грн.

“Практика фальсифікації пробігу уживаного транспортного засобу при продажу досить поширена на сьогодні. З метою недопущення введення в оману покупців пропонується встановити адміністративну відповідальність за фальсифікацію пробігу уживаного транспортного засобу з метою продажу третім особам”, – йдеться у записці пояснення до документа.

Тому законопроект сприятиме запобіганню можливим фальсифікаціям з пробігу уживаного транспортного засобу. І допоможе убезпечити покупців від покупки транспортного засобу з пробігом, що не відповідає дійсності.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні