Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаДачаЯк правильно зберігати жоржини взимку: кожен другий припускається помилки

Як правильно зберігати жоржини взимку: кожен другий припускається помилки

Этот материал также доступен на русском языке
Жоржини перед настанням зимових холодів потрібно обов'язково викопати та визначити на зберігання. Багато дачників припускаються помилок, які вартують їм цвітіння в новому сезоні.

Сьогодні поговоримо про секрети правильного зберігання жоржин. Щоб жоржини добре зберігалися потрібно забезпечити бульбам  відсутність світла та прохолоду.

Раніше ми розповідали, чому не цвітуть жоржини.

Є кілька способів зберігання, розповімо про найпопулярніші.

Перший спосіб – це зберігання в парафіні. Коріння потрібно поділити на частини, щоб на кожній була брунька. На паровій бані розтопити парафін і помістити до нього коріння рослини. Важливо це зробити дуже швидко, щоб не спалити коріння. Бульби в парафіні зберігають у шафі чи підвалі.

Другий спосіб – збереження бульб жоржин у відсіку для овочів. Потрібно розділити бульби на частини та помістити в холодильник, у відсік для овочів. Важливо обробити жоржини перед закладкою на зберігання препаратом Фітоспорин-М. Самі бульби загорнути в крафт-папір і відправити у холодильник.

Третій спосіб зберігання на балконі. Бульби поміщають у ємності і засипають вермикулітом шаром до 10 см. Одна з головних умов – температура на балконі не повинна опускатися нижче 5 градусів.

Четвертий спосіб зберігання в підвалі. Для цього бульби, оброблені проти грибкових інфекцій, укладають у ящики або відро та засипають піском. Потрібно стежити за рівнем вологості, щоб бульби не пересохли.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні