Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЧому не цвітуть жоржини?

Чому не цвітуть жоржини?

Этот материал также доступен на русском языке
«Підкажіть, будь ласка, в чому причина, що мої жоржини цього року не зацвіли. Що я роблю не так?  Валентина Нечаєва, м. Дніпро»

Жоржинам потрібне світло

Щоб ці чудові квіти радували рясним цвітінням, потрібно створювати їм відповідні умови для росту. Жоржини дуже потребують світла (не менше 8-10 годин на день). Якщо Ваш квітник у тіні, то однорічні жоржини, скоріш за все, не зацвітуть, виростуть дрібними і блідими або, в найкращому разі, розпуститься всього одна квітка.

Причина – брак води

Причиною може бути і брак води. У суху і жарку погоду жоржини потрібно поливати щодня (не менше 5 л води під кущ). Рослини обов’язково потрібно замульчувати торфом, перегноєм або іншим матеріалом, щоб земля утримувала вологу і не вкривалася кіркою. Ґрунт має просочитися вологою хоча б на 30-40 см.

Висока температура повітря і цвітіння

Підвищення температури до 30-35 градусів уповільнює ріст жоржин, а поливати їх у такі дні потрібно або пізно ввечері, або рано вранці.

Надлишок азоту у ґрунті теж може залишити Вас без цвітіння. Зелена маса буде активно наростати на шкоду цвітінню.

Для підживлення краще застосовувати настій з органіки: пташиного посліду (розведеного у воді в пропорції 1:20) або коров’ячого гною (1:10). Два-три рази за сезон можна внести під кожен кущ 15 г аміачної селітри. Але майте на увазі, що всі підживлення мають бути завершені до 15 липня.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про секрети пишного цвітіння айстри.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні