П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДачаЯк доглядати за фіалками, щоб вони увесь рік тішили вас своїм цвітінням

Як доглядати за фіалками, щоб вони увесь рік тішили вас своїм цвітінням

Этот материал также доступен на русском языке
На відміну від примхливих орхідей фіалки можна віднести до невибагливих кімнатних рослин. При правильному догляді фіалки надовго прикрасять ваш будинок своїми ніжними квітами.

Яке освітлення люблять фіалки

Правильне світло – одна з найважливіших складових догляду за кімнатними квітами. Фіалки люблять яскраве, але при цьому розсіяне освітлення. Не можна допускати потрапляння прямих сонячних променів на квітку і листя – це може призвести до опіків рослини.

Як потрібно поливати фіалки

Часто новачки припускаються серйозної помилки під час поливу фіалок – ллють воду з лійки прямо в горщик. Такий полив може призвести до загнивання коренів, тому краще наливати воду в ємність під квітковим горщиком. Слід використовувати тільки теплу воду не нижче температури в кімнаті. Від прохолодної води може загинути коріння рослини. 

Як правильно пересаджувати фіалки

Пересаджувати рослини потрібно приблизно раз на рік. Не ігноруйте це правило, адже так оновлюється ґрунт і коренева система. У цьому випадку фіалка продовжить цвісти.

Чим удобрюють фіалки

Фіалка прекрасно ставиться як до мінеральних добрив, так і до органіки, яку зазвичай використовують для створення ґрунтової суміші під час висаджування та пересаджування.

Раніше ми розповідали, що потрібно робити, щоб ваші орхідеї цвіли цілий рік.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні