П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДачаЯк змусити орхідеї цвісти цілий рік: найпростіший спосіб - такого ефекту ви...

Як змусити орхідеї цвісти цілий рік: найпростіший спосіб – такого ефекту ви не очікували

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви хочете, щоб ваші орхідеї цвіли увесь рік, постарайтеся створити їм належні умови.

Чому орхідея погано цвіте?

Серед найпоширеніших причин – це частий полив та перезволоження ґрунту. Орхідея не любить рости у болоті. Поливають квіти за допомогою занурення. Сигналом до поливу служать самі корінці, вони стають сріблястими.

Раніше ми розповідали, чи можна посадити орхідею в звичайну землю.

Що стосується води для поливу, то її потрібно брати відфільтровану або відстояну, кип’ячену квіткарі не радять використовувати. Вода має бути кімнатної температури.

Також причиною поганого цвітіння може бути і неправильне підживлення. Не можна застосовувати нашатирний спирт, аміак, йод. Ці речовини провокують загибель рослин.

Можна придбати спеціальні препарати в магазинах, а можна приготувати розчин для пишного цвітіння в домашніх умовах. Для цього знадобляться: вода, сіль, цукор, лимонна кислота та аспірин.

На 1 літр води беруть 1 таблетку аспірину, щіпку солі, чайну ложку цукру та кілька крапель лимонного соку або щіпку лимонної кислоти. Добре все розмішують та поливають орхідеї. Також допомагає стимулювати цвітіння і полив звичайною картопляною водою, а точніше відваром, у якому варилася картопля. Для цього потрібно його процідити і дати охолонути, а потім поливати орхідеї.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні