Новини

Хочете, щоб рис вийшов смачним – не варіть його на воді: незвичайна порада досвідчених господинь

Варіння рису на воді має свої недоліки, які можна подолати, використовуючи бульйон.

Раніше ми розповідали, чим корисний рис.

По-перше, вода не додає жодних додаткових смакових відтінків. Бульйон може бути продуктом від варіння м’яса, овочів або кісток, і додавати воді додатковий смаковий профіль. Це може перетворити звичайний рис на ароматну та смачну страву.

По-друге, варіння рису на бульйоні дозволяє зберегти більшу частину поживних речовин, які можуть загубитися при використанні тільки води.

Бульйон, виготовлений з м’яса або овочів, містить білки, вітаміни та мінерали, які можуть перейти в зерна рису в процесі варіння. Це дозволяє рису стати поживнішим і кориснішим продуктом.

Як правильно приготувати рис на бульйоні

Рис потрібно насипати в каструлю та залити бульйоном. Звичайно, перед приготуванням не забуваємо добре промити крупу під проточною водою.

На одну частину рису має припасти дві частини бульйону.

Каструлю з рисом слід накрити кришкою. Після цього потрібно поставити каструлю на кухонну плиту та включити конфорку.

Як тільки відвар почне закипати, вогонь потрібно зменшити. Коли випарується уся волога, рис можна знімати з вогню, але не поспішайте викладати його по тарілках, дайте каші протомитися в закритій каструлі ще хоча б 10 хвилин.

Варто врахувати, що лікарі та дієтологи рекомендують звернути увагу на якість бульйонів, особливо тих, які можна купити у магазині. Багато з них містять надмірну кількість солі та хімічних добавок, які можуть бути шкідливими для здоров’я, тому рекомендується використовувати свіжі та натуральні інгредієнти при приготуванні бульйону для варіння рису.

Новое на сайте

  • Статті

Пільги чорнобильців: докладний перелік пільг для всіх категорій ліквідаторів та мешканців зони відчуждення

Для ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС державою гарантовано низку пільг. Вони різняться залежно від…

02/04/2025 18:57
  • Новини

Весняне меню: суп з редис здивує поєднанням продуктів і тонким смаком

Перша весняна зелень, перші ніжні овочі і, звичайно, салат з редиски - це прикмети квітня.…

02/04/2025 17:57
  • Статті

Не за всі гроші світу: хто має право на безоплатну допомогу в суді

В Україні працює система безоплатної правової допомоги. Вона допомагає людям вирішувати юридичні питання, зокрема в…

02/04/2025 16:56
  • Статті

Як подовжити виплати з інвалідності: що потрібно знати про повторний огляд

З січня 2025 року змінено правила встановлення інвалідності та призначення пенсій за інвалідністю. Відповідні зміни…

02/04/2025 15:58
  • Новини

Полуниця буде великою і солодкою: обов’язково внесіть це підживлення під час цвітіння

Хочете отримати хороший урожай полуниці? Не забудьте вчасно внести правильне підживлення. Розповідаємо про найефективніше.

02/04/2025 15:00
  • Новини

Легка й повітряна: готуємо найсмачнішу сирну паску за найпростішим рецептом

Великдень не за горами, тож варто запастися рецептами святкових страв. Обов'язково спробуйте приготувати цю сирну…

02/04/2025 14:00