Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаДачаВстигніть посадити ці рослини у листопаді і навесні отримаєте ранній та щедрий...

Встигніть посадити ці рослини у листопаді і навесні отримаєте ранній та щедрий урожай

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто з нас впевнений, що під зиму можна висаджувати тільки озимий часник, але це не так, у листопаді на грядки можна посадити й інші овочеві, зелені культури, які навесні дадуть рясний урожай.

У листопаді садівники можуть займатися посадкою низки овочів, які легко переносять мороз і потребують мінімального догляду. Така посадка допоможе навесні отримати рясний та ранній урожай улюблених овочів та зелені.

Раніше ми розповідали, як правильно саджати  часник під зиму.

Серед них особливо вирізняються:

  1. Цибуля:ряд сортів цибулі відмінно переживає зимові морози, тому її можна сміливо висаджувати під зиму. Важливо підрахувати час, щоб посадкові роботи були завершені за 15-20 днів до стійкої мінусової температури.
  2. Морква: посадка моркви в листопаді на грядки з добре підготовленим ґрунтом і правильним поливом дозволить навесні отримати великі та соковиті коренеплоди.
  3. Шпинат: найніжніший шпинат буде не лише прикрасою вашого саду, а й стане повноцінною зеленню для вашого столу. Цей овоч добре росте за низьких температур і навесні дає ранню зелень.
  4. Редька: деякі сорти редьки можуть бути посаджені в листопаді та зібрані навесні.

При посадці овочів та зелені у листопаді важливо врахувати, що вони вимагатимуть додаткового захисту від морозу, – накриття грядок агроволокном.

Також майте на увазі, що для посадки у листопаді потрібно вибирати правильні сорти овочів, які відрізняються стійкістю до низьких температур і підходять для зимової посадки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні