Інгредієнти:
- бринза або моцарелла — 150 г;
- сир – 200 г;
- сіль до смаку;
- лаваш – 2 шт. (200 г);
- яйце — 4 шт.;
- молоко – 200 г;
- вершкове масло — 30 г.
Приготування:
- Натріть бринзу або моцарелу на тертці та змішайте її з сиром. Розділіть на 3 однакові частини.
- Змішайте яйце та молоко, додайте сіль до смаку.
- Розріжте лаваш на 4 прямокутники.
- Змастіть форму для випікання вершковим маслом.
- Добре змочіть лаваш у яйці та молоці та викладіть у форму для запікання. Зверху викладіть частину начинки. Потім ще один шар лаваша та частину начинки. Викладати потрібно шарами так, щоб зверху опинився лаваш.
- Залийте пиріг яєчно-молочною сумішшю, що залишилася.
- Випікайте при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин.
- Цей пиріг можна їсти як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачний пиріг “12 ложок”.