Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСуд заарештував 100% активів ПрАТ "Київстар"

Суд заарештував 100% активів ПрАТ “Київстар”

Этот материал также доступен на русском языке
Суд заарештував 100% активів ПрАТ "Київстар", а також деяких дочірніх компаній

Суд заарештував 100% активів ПрАТ “Київстар”, контрольованих російськими олігархами Михайлом Фрідманом, Петром Авеном та Андрієм Косоговим.

За даними джерел, російські олігархи контролюють, а не володіють активами. Роблять це через нідерландську компанію Veon Ltd.

Крім “Київстару”, під арешт потрапили і його “дочки” – частки, що належать, в інших компаніях. Наприклад, “Хелсі Україна”, в якій зберігаються медичні дані українців, які уклали декларацію із сімейним лікарем.

Російський олігарх Михайло Фрідман в Україні опосередковано володіє мобільним оператором Київстар, групою IDS Ukraine (Моршинська, Миргородська, Borjomi) та Сенс-Банком (донедавна – Альфа-банк Україна). Серед іншого, у Росії йому належить компанія “АльфаСтрахування”, що є багаторічним страховим партнером Росгвардії.

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів Сполучених Штатів Америки внесло російських мільярдерів Михайла Фрідмана та Петра Авена до списку санкцій.

Джерело: “Українські новини” з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

У компанії “Київстар” відповіли, що інформація у ЗМІ не відповідає дійсності, оскільки насправді йдеться виключно про корпоративні права, що не впливає на операційну діяльність компанії.

Нове на сайті