Новини

Соковиті груші та шматочки шоколаду, що тануть, – покроковий рецепт повітряного пирога

Для пирога краще вибрати стиглі, але не надто м’які фрукти. Груші можна замінити яблуками або айвою. Занадто тверді плоди варто відварити попередньо в цукровому сиропі, щоб вони добре пропеклися.

Раніше ми писали про п’ять корисних властивостей груші.

Інгредієнти

  • Рослинна олія – 50 г;
  • Цукор – 80 г;
  • Ванільний цукор – 10 г;
  • Яйце – 1 шт;
  • Борошно – 160 г;
  • Груші – 3 – 4 штуки (300 – 350 г);
  • Шоколад будь-який – 80 г;
  • Молоко – 50 г;
  • Лимонний сік – 7 г;
  • Розпушувач – 4 г;
  • Сіль – 1 г;
  • Сода – 2 г;
  • Цукрова пудра для посипання.

Приготування

Для випічки вам знадобиться форма діаметром 20 см.

  1. Вистилаємо форму пергаментом, “приклеївши” його до бортів за допомогою рослинної олії.
  2. Просіваємо борошно і з’єднуємо з сіллю, содою та розпушувачем.
  3. З’єднуємо нехолодне яйце з цукром і ванільним цукром.
  4. Збиваємо яєчну масу міксером, доки вона не стане світлішою та виросте в об’ємі.
  5. Додаємо в масу рослинну олію з соком лимона і змішуємо до повної однорідності.
  6. Кладемо в кілька етапів суху суміш і молоко, акуратно все перемішуючи лопаткою.
  7. Рубаємо шоколад і додаємо його в тісто.
  8. Розподіляємо тісто рівним шаром по формі.
  9. Очищаємо і ріжемо груші слайсами по 3 – 4 мм.
  10. Кладемо груші “віялом” на тісто і трохи вдавлюємо.
  11. Випікаємо в нагрітій до 180 градусів духовій шафі, не вмикаючи конвекцію.
  12. Охолоджуємо готовий пиріг, ріжемо на порційні шматки і посипаємо цукровою пудрою.

Тепер справа за малим – ріжемо ніжний пиріг на порційні шматки, заварюємо запашний чай і кличемо домашніх. Втім, до цього часу вони й самі, найімовірніше, збіжаться на аромат.

Метки: выпечка груши пиріг

Новое на сайте

  • Новини

Пенсіонерам почали повертати гроші: Пенсійний фонд визнав помилку (відео)

Несподівана історія – Пенсійний фонд визнав свою помилку і почав повертати гроші пенсіонерам і робити…

18/05/2024 07:29
  • Новини

Свята та народні прикмети 18 травня – чому цього дня обов’язково печуть вівсяне печиво

18 травня в Україні відзначають День науки. Православні вшановують пам'ять мученика Феодота Анкірського і семи…

18/05/2024 06:27
  • Новини

Весь секрет у тісті: оладки вийдуть пишні та високі – ось як готують їх досвідчені господині

Оладки - це улюблена страва для сніданку, але не у всіх господинь виходить приготувати пишні…

18/05/2024 05:31
  • Новини

Ніколи не засипайте цей порошок у пральну машину – дуже пошкодуєте

Багато господинь віддають перевагу при пранні у пральній машині порошкам. Але саме порошок може спричинити…

17/05/2024 23:51
  • Статті

Максимальний захист: роль адвоката ТЦК у співпраці з Адвокатським об’єднанням “Actum”

В умовах підвищеної напруженості та воєнного стану важливість юридичного захисту для військовозобов'язаних стає ключовим аспектом.…

17/05/2024 23:44
  • Новини

Для чого розумні дачники розвішують на деревах у саду пакети – ви будете здивовані

Збирати добрі врожаї фруктів садівникам заважають не лише хвороби, а й шкідливі комахи. Але є…

17/05/2024 23:20