Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯблучний пиріг на кефірі - ароматний, соковитий і з хрусткою скоринкою: обов'язково...

Яблучний пиріг на кефірі – ароматний, соковитий і з хрусткою скоринкою: обов’язково приготуйте

Этот материал также доступен на русском языке
Шарлотка традиційно готується з яблук на основі ніжного бісквіту, але сьогодні ми пропонуємо приготувати пиріг, який дасть фору навіть класичній шарлотці. Готується він просто і швидко із звичайних інгредієнтів.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • яйця – 2 шт;
  • кефір – 250 мл;
  • цукор – 150 г;
  • сіль – 1 щіпка;
  • олія – 100 мл;
  • борошно – 300 г;
  • розпушувач для тіста – 15г;
  • ванільний цукор – 1 пакетик.

Для начинки:

  • яблука – 400 г.

Для крихти:

  • борошно – 30 г;
  • цукор – 30 г;
  • кориця – 0,5 ч.л;
  • вершкове масло – 15 г.

Приготування:

  1. Візьміть глибоку миску і вбийте яйця, додайте сіль, цукор, ванільний цукор і збийте міксером до пишної піни.
  2. Після цього в миску додайте кефір та олію. Перемішайте все віночком чи ложкою.
  1. До борошна додайте розпушувач і поступово всипте сухі інгредієнти в рідкі. Не забувайте постійно помішувати тісто, щоб не було грудочок.
  1. Для начинки візьміть кисло-солодкі яблука, очистіть їх від шкірки та насіння і наріжте півкільцями.
  2. Форму для випікання застеліть пергаментним папером. Вилийте у форму все тісто та розрівняйте його. Частки яблука викладіть у тісті один біля одного.
  1. Для крихти візьміть холодне вершкове масло і натріть його на тертці. Додайте цукор, борошно та корицю. Всі інгредієнти потрібно перетерти руками, щоб вийшла крихта. Цією крихтою зверху посипте пиріг.
  2. Випікати пиріг при температурі 180 градусів 40-45 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати бюджетну шарлотку без яєць.

Нове на сайті