Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк зварити смачні та соковиті буряки за 15 хвилин: розкрито головний секрет...

Як зварити смачні та соковиті буряки за 15 хвилин: розкрито головний секрет розумних господинь

Этот материал также доступен на русском языке
Буряк ми використовуємо не тільки при приготуванні борщу, але і додаємо в різні салати. На саме тривалість варіння буряків відлякує багатьох господарок готувати з нього салати, оскільки часу на приготування йде дуже багато. Але є способи, які допоможуть зварити буряки за 15 хвилин.

Насамперед варто відзначити, що буряк містить багато вітамінів та корисних мінералів. У цьому овочі багато вітамінів А, В1, В5, В9, С і РР. Буряк покращує самопочуття, нормалізує травлення, справляється з авітамінозом, виводить токсини та покращує обмін речовин.

Також ми розповідали, як зварити буряк у целофановому пакеті.

Як швидко зварити буряки

Потрібно помити буряки і скласти їх у каструлю. Залити гарячою (кип’яченою) водою так, щоб вона повністю покривала овочі на 10-12 см. Потім поставити на вогонь і варити після закипання 15-20 хвилин.

Далі буряки відправте під крижану проточну воду. Залишіть у холодній воді на 5-7 хвилин. Завдяки різкому перепаду температур буряк за короткий час буде абсолютно готовим.

Слід зазначити, що з такому приготуванні буряк втрачає частину вітаміну С.

Готуємо буряки в мікрохвильовій печі

Потрібно помити буряк і скласти в ємність або спеціальний пакет для мікрохвильової печі. Помістити в піч та поставити на середню потужність. Готувати 10-15 хвилин.

Звісно, швидкість приготування буряків залежить від розміру коренеплодів, від сорту. Тому якщо коренеплоди великі, їм знадобиться більше часу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні