До речі, картопля – четверта за значимістю культура у світі. І хоч картопля дуже смачна, але бувають випадки, коли її вживання може призвести до появи проблем зі шлунком.
Раніше ми розповідали, які сорти картоплі найсмачніші.
Корисні властивості картоплі
Насамперед варто відзначити, що картоплю корисно вживати. Вона багата на крохмаль і білок, які добре впливають на травлення.
Також у картоплі є калій, який допомагає нормалізувати підвищений тиск.
А ще, картопля сприяє виведенню з організму токсинів.
Корисна картопля і для жінок, завдяки наявності клітковини, вона благотворно впливає на підтримку краси та молодості.
З чим не можна їсти картоплю?
Погане поєднання для організму – це картопля зі смаженим жирним м’ясом. Шлунок вам точно не скаже спасибі за таке поєднання. Також не варто картоплю щедро поливати вершковим маслом, інакше можливий різкий стрибок цукру в крові, особливо це небезпечно для людей, які страждають на діабет.
Також вкрай поганим поєднанням є подача картоплі разом із помідорами. Це може ускладнити процес засвоєння поживних речовин, а також спровокувати розлад травлення.