Також чудово доповнить чаювання чудове вівсяне печиво.
Інгредієнти:
Тісто:
- Цукор – 100 г;
- Пшеничне борошно – 80 г;
- Яйця – 2 шт;
- Ванільний цукор – 5 г.
Начинка:
- Цукор – 30 г;
- Вершкове масло – 30 г;
- Айва – 1 шт (велика).
Приготування:
Начинка:
- Айву очищаємо від насіння й шкірки та нарізаємо слайсами.
- Розтоплюємо на сковороді вершкове масло, насипаємо цукор і додаємо нарізану айву. Прогріваємо масу до повної карамелізації цукру й не забуваємо постійно помішувати.
- Перекладаємо готову айву з карамеллю у форму для випічки, попередньо змащену вершковим маслом.
Тісто:
- Додаємо в яйця цукор і ванільний цукор. Збиваємо доти, доки об’єм не збільшиться і не посвітлішає.
- Просіваємо борошно і додаємо в яєчну масу частинами.
- Перемішуємо тісто до однорідності – воно має бути рідким, за консистенцією схожим на сметану.
- Викладаємо тісто у форму на айву в карамелі.
- Ставимо форму в розігріту до 180°С духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин.
- Готовий пиріг перевертаємо начинкою догори і даємо охолонути. Потім нарізаємо порційно і подаємо до ароматного чаю.
Враховуйте, що кількість борошна потрібно буде трохи збільшити або зменшити – орієнтуйтесь на правильну консистенцію тіста. Також зверніть увагу, що духовки працюють по-різному – температурний режим і час випікання можуть відрізнятися.