П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУ магазині більше не купуватимете: як приготувати справжній лаваш у домашніх умовах

У магазині більше не купуватимете: як приготувати справжній лаваш у домашніх умовах

Этот материал также доступен на русском языке
Лаваш - це основа для безлічі смачних та корисних страв. Найчастіше лаваш ми купуємо в магазинах або на ринку, але приготувати його можна в домашніх умовах, причому за смаком він вийде навіть краще.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 500 гр;
  • сіль – 1 ч. л;
  • цукор — 1 ч. л;
  • вода – 200 мл (тепла);
  • молоко – 100 мл (тепле);
  • соняшникова олія — 60 мл (3 ст. л).

Приготування:

  1. У мисці з’єднати борошно і додати всі інші інгредієнти для тіста, змішати їх і вимішати до однорідності. Коли тісто буде готове, потрібно присипати борошном поверхню столу і розкачати качалкою кола під розмір сковорідки, на якій ви готуватимете лаваш. Товщина тіста – не більше двох міліметрів.
  2. Суху сковорідку поставити на вогонь, почекати, поки вона нагріється і обсмажити кожен коржик з обох боків до зміни кольору тіста.
  3. Щоб готові лаваші були м’якими та еластичними, їх треба накрити рушником. А коли повністю охолонуть, можна розкласти по пакетах.

Раніше ми розповідали, як приготувати бюджетну, але дуже смачну піцу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні