Понеділок, 13 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі на вівторок, 19 вересня - які заходи вживати?

Магнітні бурі на вівторок, 19 вересня – які заходи вживати?

Этот материал также доступен на русском языке
Упродовж останніх 24 годин сонячна активність була на низькому рівні. Чи очікуються геомагнітні бурі?

У вівторок, 19 вересня, Землі очікується слабка магнітна буря рівня G1.

Магнітна буря такої сили може бути причиною незначних збоїв у роботі енергосистем, а також вплинути на маршрути міграцій птахів та тварин. Також магнітна буря може вплинути на здоров’я метеозалежних і літніх людей, тому в цей день їм потрібно бути обережними.

Протягом останніх 24 годин, як повідомляє meteoprog.com, сонячна активність була на низькому рівні. За останню добу на Сонці сталися три спалахи класу С, максимальним з яких був спалах класу С3,57. Такі спалахи мало впливають на Землю.

Очікується, що у вівторок геомагнітне поле буде від нестабільного рівня сильної бурі. Сонячна активність, ймовірно, буде низькою із ймовірністю спалахів М-класу.

Сонячна активність на 19 вересня:

  • Вірогідність малого геомагнітного шторму – 40%
  • Вірогідність великого геомагнітного шторму – 35%
  • Вірогідність спалаху на Сонці М-класу – 20%
  • Вірогідність спалаху на Сонці Х-класу – 1%
  • Кількість сонячних плям – 29.

За методологією фахівців сайту Метеоагент та результатами їх обчислень, на Землі триває магнітна буря, яка розпочалася ще 15 вересня і триватиме до середи 20 вересня.

Вважається, що K-INDEX 6 (high) бурі відповідає високому рівню, і людям з хронічними захворюваннями, метеочутливим, потрібно уважніше ставитися до свого здоров’я.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

Правильний режим сну при магнітній бурі

Щоб почуватися бадьоро навіть у період геомагнітного обурення, потрібно подбати про режим сну.

Під час магнітних бур лягати спати краще не пізніше 22:00 і прокидатися в період з 6:00 до 7:00 ранку. Розслабитися допоможуть медитації та гімнастика для відновлення організму.

Харчування при магнітній бурі

Раціон має бути збалансованим. Рекомендується починати день з сніданку з чашкою чаю, а організовувати обід з 12:00 до 14:00. Також не варто багато їсти на вечерю, вона має бути легкою.

Нагадаємо, ми публікували прогноз геомагнітних бур на вересень 2023 року. Але треба пам’ятати, що Сонце непостійне, тому прогноз його активності може змінитися.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні