П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаГрошіВ Україні приймають заявки на виплату одноразової грошової допомоги: встигнути потрібно до...

В Україні приймають заявки на виплату одноразової грошової допомоги: встигнути потрібно до 31 жовтня

Этот материал также доступен на русском языке
Деякі українці можуть отримати компенсаційні виплати понад 3000 гривень. Для цього слід подати заявку до 31 жовтня. Раніше термін прийому заяв був обмежений 30 вересня.

Про це повідомили в Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Раніше ми розповідали, що у двох містах почали видавати гуманітарну допомогу.

Йдеться про виплату компенсацій за втрачений урожай через теракт на Каховській ГЕС. В уряді ухвалили рішення продовжити терміни прийому заяв.

Подати заяву та копію документа, що підтверджує право власності на земельну ділянку, тепер можна до 31 жовтня 2023 року.

Це стало можливим завдяки прийнятій Урядом ухвалі «Про внесення змін до Порядку надання одноразової грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву російською федерацією греблі Каховської гідроелектростанції за втрачений урожай» № 980.

Збільшено з 10 до 20 днів термін розгляду заяви Комісією.

Зокрема, продовжено до 30 листопада 2023 року термін прийняття рішень облдержадміністраціями (ОВА) про виплату компенсацій.

Грошову допомогу можуть отримати мешканці Миколаївської та Херсонської областей, які мають у власності земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства та/або для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд та/або земельну ділянку для індивідуального садівництва.

Розмір допомоги становить 3318 гривень за втрачений урожай овочів на 0,01 га.

При цьому допомога виплачуватиметься на площу не більше 0,2 га у Миколаївській області та 0,3 га – у Херсонській області.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні