П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСитуація на фронті та в тилу: авіація сил оборони завдала 19 ударів...

Ситуація на фронті та в тилу: авіація сил оборони завдала 19 ударів по ворогові за добу

Этот материал также доступен на русском языке
Минулої доби сталося понад 30 бойових зіткнень.

Сили оборони України продовжують вести оборону на сході та півдні України, наступальні операції на Мелітопольському напрямку та наступальні дії на Бахмутському напрямку, знищуючи супротивника, крок за кроком звільняючи тимчасово окуповані території, зміцнюючи досягнуті кордони.

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Сьогодні РФ завдала ударів по Україні крилатими ракетами та БПЛА типу “Shahed-136/131”. 12 повітряних цілей знищено ППО.

Минулої доби сталося понад 30 бойових зіткнень. Противник завдав 8 ракетних та 57 авіаційних ударів, зробив понад 30 залпів з реактивних систем за позиціями наших військ та населених пунктів.

Протягом доби ППО завдали 2 ударів по пунктах управління, 12 по районах зосередження особового складу та військової техніки та 5 по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ вразили 3 Бук-М1″ та 5 артилерійських знарядь противника.

Орієнтовні втрати противника за минулу добу склали: 530 загарбників, 4 танки, 4 бойові броньовані машини, 15 артилерійських систем, 2 реактивні системи швидкого вогню, 2 техніка РРО, 4 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 12 машин та 5 одиниць спецтехніки.

Постраждала Харківська область

Також від цинічних ракетних ударів постраждало мирне населення Харкова. Внаслідок російських терактів, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Зруйновано та пошкоджено понад 15 приватних житлових будинків, ліцей та іншу цивільну інфраструктуру.

Зафіксовано влучення 4 керованих ракет ЗРК С300 по будівлі цивільного підприємства. Про це повідомив голова Харківської ОВ Олег Синегубов.

Ранкова атака на Одещині: стали відомі наслідки

Про наслідки ранкової атаки ворога на Одещині повідомив у своєму Телеграм-каналі начальник Одеської ОВ Олег Кіпер.

Сили ППО знищили два ударні дрони та 5 ракет ворога. Але є влучення на території Березовського району, пошкоджено сільськогосподарську інфраструктуру: угіддя та зерносховище. Постраждалих немає.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні