П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаНовиниАтака «шахедами» та ситуація на фронті на ранок 15 вересня – що...

Атака «шахедами» та ситуація на фронті на ранок 15 вересня – що повідомили у Генштабі ЗСУ

Этот материал также доступен на русском языке
У ніч на 15 вересня російські війська вкотре атакували Україну ударними безпілотниками. Вибухи лунали на Вінниччині та Хмельниччині.

Понад три години вони курсують з однієї області до іншої. Спочатку о 03:29 повітряні сили ЗСУ попередили про небезпеку мешканців Миколаївської та Херсонської областей. Відтак загроза поширилася і на Дніпропетровську область. Далі сирени спрацювали у центральних регіонах. О пів на шосту ранку група ворожих ударних дронів з повітряного простору Вінницької області попрямувала у північно-західному напрямку.

Що відбувається на фронті 15 вересня?

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Певні підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з території Росії, безуспішно намагається здійснювати збройні провокації з порушенням державного кордону України.

Ворог завдав авіаційних ударів у районах Стрільової, Плетенівки Харківської області. Артилерійським та мінометним обстрілам зазнали понад 15 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Степової Новоселівки, Котлярівки Харківської області та Надії, Новоєгорівки Луганської області.

На Лиманському напрямку від артилерійського та мінометного обстрілу противника постраждали такі населені пункти, як Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’яне, Спірне Донецької області.

НаБахмутському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Клищіївка Донецької області.

Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямі наші захисники мужньо тримають оборону та успішно відбили низку ворожих атак у районах Ластівчиного та Авдіївки Донецької області.

Артилерійські та мінометні обстріли ворог завдав неподалік Пантелеймонівки, Кераміки, Ластівчиного, Авдіївки, Північного, Первомайського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом доби наші захисники успішно відбили близько 10 атак ворога в районі Мар’їнки.

Противник завдав авіаційного удару в районі Красногорівки Донецької області. Артилерійські та мінометні обстріли зазнали близько 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку ворожі авіаційні удари зазнали Водяне, Пречистівка, Новомайорське та Старомайорське Донецької області.

Ворог обстріляв із артилерії та мінометів близько 10 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційного удару біля Роботино Запорізької області.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

На Херсонському напрямку артилерійські та мінометні обстріли противника зазнали понад 10 населених пунктів.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, знищують ворога і крок за кроком звільняють окуповані території.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні