П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ водіїв почали забирати права за популярне порушення

У водіїв почали забирати права за популярне порушення

Этот материал также доступен на русском языке
Сідаючи за кермо, кожен водій повинен бути впевнений, що його авто справно, в іншому випадку можна не тільки отримати штраф, але й позбутися посвідчення водія.

У Правилах дорожнього руху України докладно описуються різні несправності автомобіля, які роблять його непридатним для експлуатації. Але не всі водії дотримуються цих правил.

Патрульна служба, уповноважена забезпечувати дотримання цих правил, має право накладати штрафи за найбільш поширені порушення, а в деяких випадках – вилучати права водія на строк до шести місяців. Серед популярних порушень, які можуть призвести до штрафу, є керування несправними габаритними вогнями. Виявити таких порушників простіше простого у темний час доби.

Відповідно до частини 1 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), водіям, які експлуатують транспортні засоби з несправними габаритними вогнями, загрожує штраф у розмірі 340 гривень. За повторне порушення протягом року може бути вилучено посвідчення водія на строк від трьох до шести місяців.

Юристи зазначають, що Правила дорожнього руху України однозначно покладають на кожного водія відповідальність за те, щоб його транспортний засіб був у належному робочому стані перед виїздом на дорогу.

Але слідкувати за станом кожної лампочки під час руху може виявитися непросто. Якщо лампочка перегоріла під час поїздки, то це не адміністративне правопорушення.

Але попри це водії мають негайно усунути несправність.

У таких випадках будь-які штрафи, накладені правоохоронними органами, вважатимуться несправедливими та підлягатимуть скасуванню відповідно до чинних правових процедур.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, за яке порушення водіям доведеться заплатити штраф понад 40 тисяч гривень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні