П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВодіїв із сіл та райцентрів почали серйозно штрафувати: суми досить значні

Водіїв із сіл та райцентрів почали серйозно штрафувати: суми досить значні

Этот материал также доступен на русском языке
Через подорожчання вартості бензину та дизельного палива багато українців обирають для пересування більш економічний транспорт, який допомагає скоротити витрати на паливо. Особливо така тенденція властива у селах та райцентрах. Але таке рішення може дорого коштувати.

Молодь і люди похилого віку пересідають з автомобілів на мопеди, забуваючи про правові наслідки, пов’язані з керуванням таким транспортним засобом без необхідних водійських прав. А вони, на жаль, обмежуються не лише штрафами, а й можливою конфіскацією мопеда.

Юристи нагадали про нещодавній інцидент з водієм мопеда. Він був оштрафований на значну суму в 40 800 гривень і отримав п’ятирічну заборону на керування транспортним засобом.

Юристи зазначають, що реєстрація мопеда обов’язкова, незалежно від того, призначений цей транспортний засіб для їзди місцевими дорогами, або національними автомагістралями.

Наявність посвідчення водія категорії “А1” є основною передумовою для законного управління мопедом.

Особам, які мають посвідчення водія категорії B, C або A, заборонено керувати мопедом.

Порушники цієї вимоги закону можуть зіткнутися із серйозними наслідками, включаючи значні штрафи та втрату прав на управління мопедом.

Так, згідно із статтею 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення, управління мопедом без необхідної категорії “А1” може призвести до штрафу у розмірі 3400 гривень.

Повторне порушення за рік може призвести до ще більш суворих покарань, включаючи штраф від 40 800 грн з позбавленням права керування строком від 5 до 7 років.

Наслідки управління мопедом без відповідної категорії прав є очевидними.

Всім водіям мопедів слід ознайомитися з вимогами законодавства та ретельно їх дотримуватись, щоб уникнути суворих покарань.

Раніше ми розповідали про новий штраф для водіїв.

Джерело: Автосота

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні