Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниБудуть чи не відключатимуть світло: графіки відключень вже підготовлені

Будуть чи не відключатимуть світло: графіки відключень вже підготовлені

Этот материал также доступен на русском языке
Відомства попереджають українців про те, що потрібно бути готовими до будь-якого результату подій.

Наразі в жодному регіоні України планові відключення електроенергії застосовуватися не будуть. У жовтні усі українці будуть зі світлом.

Таку заяву зробили у Міністерстві енергетики України. Інформаційний пост  з’явився на сторінці відомства у Фейсбук. Заява була викликана низкою тривожних та необґрунтованих публікацій у низці засобів масової інформації про запровадження відключень світла за графіками вже з 1 жовтня.

“Енергосистема повною мірою буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії та відповідно до обмежень споживачів. Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб споживачів”, – йдеться у повідомленні.

Лише у разі нових масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури через ворожі обстріли можуть почати відключати споживачів від енергозабезпечення. Для цього у міністерстві вже розробили графіки.

У відомстві також нагадали, що зараз в Україні триває наймасштабніша за всі часи незалежності держави ремонтна кампанія на об’єктах енергетики.

Нагадаємо, що в ДТЕК зробили тривожний прогноз, що “цьої зими легше не буде”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні