Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниДеякі українці залишаться без пенсії: у Мінсоцполітики назвали тих, кого це торкнеться

Деякі українці залишаться без пенсії: у Мінсоцполітики назвали тих, кого це торкнеться

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні щорічно зростають вимоги до наявності трудового стажу. Так, щоб вийти на пенсію у 60 років у 2023 році, потрібно мати щонайменше 30 років стажу. Але це не єдина проблема, через яку українці можуть залишитись без виплат.

Заступниця міністра соціальної політики України Дар’я Марчак в ефірі телемарафону заявила, що громадяни України, які свого часу виїхали на заробітки до Росії та заробили там страховий стаж, тепер не можуть оформити собі пенсії в Україні, пише «Фокус».

Дар’я Марчак пояснила, що українці, які мешкали в Росії чи в окупованому Криму, а потім повернулися на підконтрольну територію, стикаються з проблемами нарахування та виплати пенсій.

«Фактично громадяни, які переїхали з Криму на підконтрольну Україні територію, не мають можливості оформити пенсію. Оскільки за чинним законодавством, щоби призначити їм пенсії, потрібно отримати підтвердження пенсійного фонду РФ про те, що Росія не виплачує такому громадянину пенсію», — пояснила вона.

За її словами, під час повномасштабної війни Україна не може отримати цих даних від РФ. Тобто фактично наша країна не може оформити пенсійні виплати деяким людям.

На жаль, йдеться не про сотню громадян, таких людей набагато більше.

«Росія денонсувала угоду про пенсійне забезпечення між РФ та Україною. Тому ми не маємо врегулювань для громадян України, частина життя працювали в Росії», — підсумувала Дар’я Марчак.

Раніше ми розповідали, коли потрібно подавати заяву на призначення пенсії, щоб не залишитися без грошей.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні