П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаГрошіПо 2220 гривень протягом трьох місяців: в одній із областей розпочався прийом...

По 2220 гривень протягом трьох місяців: в одній із областей розпочався прийом заявок на грошову допомогу

Этот материал также доступен на русском языке
Громадяни України, які постраждали через війну, можуть отримати грошову допомогу. Розмір допомоги становить 2220 грн на особу на місяць і виплачується протягом трьох місяців.

Про це говориться на сайті Сумської міської ради.

Раніше ми розповідали, як одержати гуманітарну допомогу.

Фінансову підтримку надає благодійний фонд «Право на захист», який є партнером у сфері реєстрації на отримання грошової допомоги від Агентства ООН у справах біженців.

Допомога надається людям, які ще не отримували міжнародну грошову допомогу, мають дохід менше 5400 грн на члена сім’ї та належать до однієї з наступних категорій населення:

  • переселенці, що перемістилися після 24 лютого 2022 року;
  • особи, які не переміщалися після 24 лютого 2022 року, але постраждали від воєнних дій (наприклад, повністю або частково зруйноване житло/майно, заподіяння суттєвої шкоди здоров’ю, смерть близьких);
  • люди, які через військові дії були змушені залишити свої будинки, але повернулися до постійного місця проживання (зокрема, з-за кордону).

Також необхідна наявність одного з наступних критеріїв уразливості (для трьох перерахованих вище категорій):

  • сім’я, яка має лише одного з батьків (або батько, або матір) з одним або декількома дітьми молодше 18 років або з літніми (55 років і старше);
  • сім’я, яку очолює одна одинока/ кілька одиноких людей похилого віку (55 років і старше) або літнього віку з однією дитиною або декількома дітьми віком до 18 років;
  • сім’ї з однією або декількома особами з особливими потребами.

А саме такі, що мають: інвалідність, хронічні захворювання.

Список не обмежується лише цими критеріями особливих потреб; прийомні сім’ї, які займаються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (необхідне документальне підтвердження).

Переселенці та постраждалі внаслідок підриву Каховської ГЕС (за умови перебування на момент катастрофи на відповідній території) можуть подати заявку на грошову допомогу повторно, навіть якщо вже отримували грошову допомогу від міжнародних організацій, але не раніше трьох місяців тому на момент подання заявки

Подати заявку можна за адресою м. Суми, вул. Новомістенська, 1 (понеділок-п’ятниця – 9:00–18:00). Тел. для довідок: (066) 9312356.

Нове на сайті