Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниОформлення пенсії в Україні: у Пенсійному фонді назвали найпростіший та найшвидший спосіб

Оформлення пенсії в Україні: у Пенсійному фонді назвали найпростіший та найшвидший спосіб

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, які досягли 60 років, можуть оформити пенсію не виходячи з дому, але є певні умови.

Перше – це наявність необхідного стажу та друге – кваліфікований електронний підпис. Інакше доведеться звертатися до Пенсійного фонду особисто.

До Пенсійного фонду звернувся чоловік із запитанням: “Я хворий… ледве ходжу… живу в селі під Одесою… як оформити пенсію без їзди, черг та біганини кабінетами? 21 століття на дворі!!!”, – написав українець.

Раніше ми розповідали, чи зарахують українцям стаж роботи у Польщі.

У ПФУ відповіли, що подати заяву на призначення пенсії в електронному вигляді можна через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України. Для цього необхідно мати пристрій з доступом до Інтернету, кваліфікований електронний підпис (#КЕП) та підготувати скан-копії необхідних документів.

Зокрема, для подання заяви необхідно виконати такі дії:

Зайти на веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду (https://portal.pfu.gov.ua);

Вибрати вкладку “Заява про призначення пенсії”;

Ознайомитись з інформацією, яка з’явиться на екрані, та перейти за посиланням “Вхід”;

Авторизуйтесь за допомогою КЕП і виконайте такі кроки:

Крок 1 – у розділі “Про пенсійне забезпечення” виберіть вкладку “Заява на призначення пенсії”. Узгодьте дистанційне інформування, вибравши спосіб отримання повідомлень про обробку Вашої заяви. Натисніть “Продовжити” та виберіть вид пенсії – “Пенсія за віком”;

Крок 2 – дайте відповідь на запитання анкети-опитування для заповнення атрибутів звернення та дайте згоду на передачу та обробку своїх персональних даних (поставте відмітку);

Крок 3 – прикріпіть скан копії необхідних документів.

На екрані з’явиться повна форма заяви про призначення пенсії, яка заповнена за результатами кроків 1-3. За потреби ви можете редагувати внесені дані.

Крок 4 – підпишіть заяву за допомогою КЕП та надішліть її до Пенсійного фонду України, натиснувши “Підписати та відправити до ПФУ”.

“За результатами обробки заяви Ви отримаєте інформацію про стан обробки заяви та рішення про призначення пенсії обраним Вами способом”, – підсумували у ПФУ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні