Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнці, які отримують пенсії в Ощадбанку, можуть залишитись без грошей: що потрібно...

Українці, які отримують пенсії в Ощадбанку, можуть залишитись без грошей: що потрібно зробити

Этот материал также доступен на русском языке
Ощадбанк поновлює проведення фізичної ідентифікації пенсіонерів та одержувачів соціальної допомоги – внутрішньо переміщеним особам необхідно проходити фізичну ідентифікацію у будь-якому відділенні банку кожні шість місяців. У разі її непроходження виплату коштів буде зупинено.

Після проходження фізичної ідентифікації за встановленою процедурою видаткові операції за рахунком автоматично розблокуються банком пізніше наступного календарного дня.

Про це повідомила прес-служба Ощадбанку.

У 2020 році, у зв’язку з пандемією, фізичну ідентифікацію переселенців скасували та відновили лише нещодавно у 2023 році у зв’язку з офіційним завершенням епідемії коронавірусу. Таким чином, пенсіонери з числа ВПО та переселенці мали з 1 вересня відновити проходження фізичної ідентифікації в Ощадбанку. Але внесено нові зміни.

Тепер для одержувачів пенсій термін для ідентифікації продовжили до кінця січня 2024 р., для одержувачів виплат ВПО ідентифікацію взагалі не застосовуватимуть (оскільки термін виплат обмежений 6 місяцями).

Фізична ідентифікація – що потрібно знати

  • треба особисто звернутися до будь-якого відділення Ощадбанку. При собі необхідно мати паспорт або інший документ, що засвідчує особу, та основну платіжну картку або основне ЕПП (електронне пенсійне посвідчення);
  • потрібно надати працівникові банку основну картку або основне ЕПП та паспорт або інший документ, що засвідчує особу;
  • слід провести переведення в готівку або перегляд залишку коштів на рахунку через касовий POS-термінал (тобто виконання операції, що передбачає введення особою PIN-коду).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні