Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей салат з'їдають ще до перших морозів: приголомшливий рецепт із помідорами та...

Цей салат з’їдають ще до перших морозів: приголомшливий рецепт із помідорами та цибулею

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви любите експериментувати та дивувати свою родину незвичайними стравами та заготовками, то спробуйте приготувати незвичайний салат із помідорів на зиму. Готується він легко, а з'їдається швидко.

Інгредієнти:

З розрахунку на 2 півлітрові банки

  • помідори – 700 гр;
  • цибуля — 1 шт.;
  • стручок гострого перцю – 10 гр;
  • петрушка – 10 гр;
  • часник — 2 зубчики;
  • перець запашний – 6 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • оцет – 2 ст.л.;
  • вода – 500 мл;
  • цукор – 1 ч.л.;
  • сіль – 2 ст.л.

Приготування:

  1. Миємо помідори та інші овочі, даємо їм висохнути, готуємо банки.
  2. Помідори нарізаємо на 4 частини, цибулю – тонкими смужками, а гіркий перець – кільцями.
  3. На дно банок укладаємо петрушку, часник і перець, далі – часточки томатів, чергуючи їх із цибулею шарами.
  4. Для маринаду доводимо воду до кипіння в каструлі, додаємо цукор, перець, сіль, лавровий лист і через 2-3 хвилини оцет.
  5. Готовий маринад розливаємо по банках.
  6. Приступаємо до пастеризації. Для цього встановлюємо банки, накриті кришками, у велику каструлю і заливаємо їх водою по плічка. Після закипання пастеризуємо помідори 15 хвилин, після чого закриваємо кришки ключем і перевертаємо.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні