Цибуля і часник перед закладкою на тривале зберігання слід ретельно перебрати та просушити. Цибулини з ознаками шийкової гнилі (стали водянистими, жовто-рожевого кольору, лушпиння вкрилося пліснявою і щільною чорною кіркою) треба викласти на лист і прогріти в духовці чотири години при температурі 40 градусів. Така суха «сауна» не нашкодить і здоровим цибулинам, а лише буде гарною профілактикою, адже вони могли контактувати з хворими.
При появі зеленої плісняви на часнику (зубчики в’ялі, на поверхні з’являються світло-жовті плями та ямки) треба також прогріти головки в духовці при температурі 30-40 градусів три-чотири години. Потім покласти на зберігання у ящик.
Якщо часник і цибуля будуть у вас зимувати в неопалюваній коморі або кімнаті, то для дезінфекції приміщення слід обкурити сіркою або парою спирту-денатурату. Тоді овочі сягають нового врожаю.
У кількох областях України проводять виплати цільової грошової допомоги. Як подати заявку, щоб отримати допомогу…
Пенсію в Україні виплачують з 4 по 25 число кожного місяця. Чи можна змінити дату…
Росія вночі запустила по Україні ракети. Українські воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат у…
Триває підтримка українців у важкий воєнний час. Допомога надається раз на місяць у формі наборів…
11 травня в Україні відзначають День няні. Православні вшановують пам'ять святих Кирила і Мефодія. Іменини…
Поїсти смачні чебуреки можна не тільки у ресторані або чебуречній, їх можна приготувати вдома. Важливо…