Цибуля і часник перед закладкою на тривале зберігання слід ретельно перебрати та просушити. Цибулини з ознаками шийкової гнилі (стали водянистими, жовто-рожевого кольору, лушпиння вкрилося пліснявою і щільною чорною кіркою) треба викласти на лист і прогріти в духовці чотири години при температурі 40 градусів. Така суха «сауна» не нашкодить і здоровим цибулинам, а лише буде гарною профілактикою, адже вони могли контактувати з хворими.
При появі зеленої плісняви на часнику (зубчики в’ялі, на поверхні з’являються світло-жовті плями та ямки) треба також прогріти головки в духовці при температурі 30-40 градусів три-чотири години. Потім покласти на зберігання у ящик.
Якщо часник і цибуля будуть у вас зимувати в неопалюваній коморі або кімнаті, то для дезінфекції приміщення слід обкурити сіркою або парою спирту-денатурату. Тоді овочі сягають нового врожаю.