Інгредієнти:
- Борошно – 0,5 кг;
- Вода (окріп) – 170 мл;
- Сіль – 1 чайна ложка;
- Рослинна олія – 3 столові ложки;
- Рослинна олія для смаження.
Для начинки:
- Фарш – 300 г;
- Цибуля – 1 шт.;
- Вода – 50 мл;
- Сіль, перець – до смаку
Приготування:
- У миску наливаємо окріп, додаємо олію, сіль і перемішуємо.
- Висипаємо борошно і перемішуємо вилкою, щоб не обпектися. Замішуємо досить круте та еластичне тісто.
- Забираємо тісто в пакет і залишаємо на 20-30 хвилин на столі.
- Готуємо фарш. У фарш зі свинини та яловичини натираємо одну велику цибулину, сіль та чорний мелений перець. Добре перемішуємо та додаємо 50 мл води.
- З тіста робимо “ковбаску” і розрізаємо на однакові шматочки.
- Розкочуємо кожен шматочок тіста в тоненький коржик. Ложкою викладаємо начинку і ретельно зліплюємо краї чебурека.
- Викладаємо на розігріту сковороду з маслом і обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
- Готові чебуреки перекладаємо на тарілку – на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії.