П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяІдеальний рецепт хрустких чебуреків з бульбашками – розкрито секрет правильного тіста

Ідеальний рецепт хрустких чебуреків з бульбашками – розкрито секрет правильного тіста

Этот материал также доступен на русском языке
Чебуреки – улюблена страва багатьох. Як правильно замісити тісто і що додати у фарш, щоб домашні чебуреки вийшли як у чебуречній?

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг;
  • Вода (окріп) – 170 мл;
  • Сіль – 1 чайна ложка;
  • Рослинна олія – 3 столові ложки;
  • Рослинна олія для смаження.

Для начинки:

  • Фарш – 300 г;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Вода – 50 мл;
  • Сіль, перець – до смаку

Приготування:

  1. У миску наливаємо окріп, додаємо олію, сіль і перемішуємо.
  2. Висипаємо борошно і перемішуємо вилкою, щоб не обпектися. Замішуємо досить круте та еластичне тісто.
  3. Забираємо тісто в пакет і залишаємо на 20-30 хвилин на столі.
  4. Готуємо фарш. У фарш зі свинини та яловичини натираємо одну велику цибулину, сіль та чорний мелений перець. Добре перемішуємо та додаємо 50 мл води.
  5. З тіста робимо “ковбаску” і розрізаємо на однакові шматочки.
  6. Розкочуємо кожен шматочок тіста в тоненький коржик. Ложкою викладаємо начинку і ретельно зліплюємо краї чебурека.
  7. Викладаємо на розігріту сковороду з маслом і обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
  8. Готові чебуреки перекладаємо на тарілку – на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні