П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛіниві пиріжки без дріжджів: пишні та ніжні – вся справа у правильному...

Ліниві пиріжки без дріжджів: пишні та ніжні – вся справа у правильному тісті

Этот материал также доступен на русском языке
Пиріжки на кефірі готуються буквально за 10-20 хвилин. Тісто виходить еластичним та повітряним. Мінімум інгредієнтів – максимум смаку.

Інгредієнти:

  • кефір – 300 мл;
  • сода – половинка чайної ложки;
  • яйце – 1 шт;
  • цукор – 1 чайна ложка та 0,5 чайної ложки солі;
  • борошно – 450-500 г;
  • олія – 20 мл і масло для смаження.

Приготування:

  1. В будь-яку ємність налити кефір і додати соду, яйце, цукор та сіль. Ретельно змішати усі інгредієнти. Можна віночком, можна звичайною виделкою чи ложкою.
  2. Додати просіяне борошно в рідку суміш і замісити тісто на пиріжки. У процесі замішування додати олію і продовжувати вимішувати, поки тісто відставатиме від рук.
  3. Потім тісто накрити харчовою плівкою і залишити на 15 хвилин, щоб усі компоненти з’єдналися.
  4. Зробити круглі заготівлі та додати до середини улюблену начинку – сир, яблука, відварене м’ясо з рисом, яйця із зеленню, повидло тощо.
  5. Розігріти сковороду з маслом і обсмажувати пиріжки з двох сторін до утворення золотистої скоринки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні