Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниАтака «шахедами» по Україні та ситуація на фронті на ранок 19 серпня...

Атака «шахедами» по Україні та ситуація на фронті на ранок 19 серпня – що повідомили у Генштабі

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні вночі російська федерація завдала чергового авіаційного удару по Україні, застосувавши іранські ударні дрони "Shahed-136/131".

Усього було випущено 17 ударних дронів з району Курська. У північних, центральних та західних областях працювала протиповітряна оборона. Силами та засобами Повітряних Сил було знищено 15 ворожих безпілотників.

Минулої доби сталося 36 бойових зіткнень.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів у районах Червоної Зорі та Ветеринарного Харківської області.

Ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів.

На Куп’янському напрямі противник вів безуспішні наступальні дії в районі Сіньківки Харківської області.

Завдав авіаційних ударів у районах Курилівки, Кислівки та Глушківки Харківської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області.

Артилерійські обстріли противника зазнали близько 15 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах на схід від Білої Гори та Торецької Донецької області.

Завдав авіаційних ударів у районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Від ворожого артилерійського обстрілу противника постраждали понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новокалинової та Авдіївки Донецької області.

Артилерійські обстріли зазнали понад 15 населених пунктів.

На Мар’їнському напрямі сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районах Мар’їнки та Красногорівки Донецької області.

Ворог завдав авіаційного удару в районі Красногорівки Донецької області. Артилерійські обстріли зазнали понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Старомайорська.

Артилерійські обстріли зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка, Благодатне, Урожайне, Рівне Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Малої Токмачки та Роботино Запорізької області.

Від артилерійського обстрілу противника постраждали понад 20 населених пунктів.

На Херсонському напрямку ворог продовжує завдавати артилерійських обстрілів, яким за добу зазнали понад 15 населених пунктів.

Авіація сил оборони минулої доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 1 удар по ворожому зенітно-ракетному комплексу.

Підрозділи ракетних військ та артилерії за минулу добу вразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, 4 артилерійські засоби на вогневих позиціях, 2 пункти управління та 2 станції радіоелектронної боротьби противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні