Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯк обчислюється страховий стаж для пенсії в Україні – важливе роз'яснення Пенсійного...

Як обчислюється страховий стаж для пенсії в Україні – важливе роз’яснення Пенсійного фонду

Этот материал также доступен на русском языке
У Пенсійному фонді роз'яснили, як зараховується страховий стаж та що має знати кожен українець, аби не було проблем із пенсією.

Про це розповіли у відповідь на запитання українки у прес-службі Пенсійного фонду.

«Я минулого місяця відпрацювала 20 днів. За яких умов неповний місяць роботи буде зарахований до страхового стажу як повний?»

У ПФУ відповіли, що згідно з частиною третьою статті 24 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” страховий стаж в Україні обчислюється у місяцях.

Неповний місяць роботи зараховується до страхового стажу як повний за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків не менша від мінімального страхового внеску.

Наприклад, щоб липень 2023 року був зарахований до страхового стажу як повний, за особу (або особою) має бути сплачено страховий внесок у розмірі не менше 22% мінімальної зарплати: 6700 х 22% = 1474 грн.

Тобто якщо за 20 днів роботи було нараховано заробітну плату не менше 6700 грн, у страховий стаж буде враховано повний місяць, якщо ж ви працюєте на мінімальній зарплаті, то повний місяць не буде враховано.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні рекордно скорочується кількість пенсіонерів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні