Неділя, 7 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачні та хрусткі: мариновані кабачки на зиму – найвдаліший рецепт

Смачні та хрусткі: мариновані кабачки на зиму – найвдаліший рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Кабачки - це головна складова літнього раціону, але їх можна заготувати про запас і на зиму. Якщо ви хочете законсервувати хрумкі та смачні кабачки, цей рецепт для вас.

Інгредієнти:

  • кабачки – 3 кг,
  • вода – 2 л,
  • цукор – 1 склянка,
  • сіль – 3 столові ложки з гіркою,
  • оцет столовий 9% – 1 склянка,
  • кріп (парасольки) – 4 шт.,
  • листя хрону – 2 шт.,
  • часник – 10-20 зубчиків,
  • чорний перець горошком – 1 чайна ложка,
  • запашний перець горошком – 8 шт.,
  • лавровий лист – 6 шт.

Приготування:

  1. Кабачки помити та нарізати кільцями.
  2. Воду довести до кипіння, додати цукор, сіль, лавровий лист і 2 види перцю.
  3. Кабачки перекласти в маринад, довести до кипіння та варити 5 хвилин.
  4. Вийняти кабачки, в маринад влити оцет і знову довести до кипіння.
  5. У стерильні банки викласти парасольки кропу та часник.
  6. Зверху викласти варені кабачки та залити маринадом.
  7. Закатати банки, перевернути вгору дном і укутати.

ВАЖЛИВО! Для того, щоб кабачки вийшли хрусткими, для консервації потрібно вибирати молоді плоди.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні