Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯкі доходи не враховуються при призначенні субсидії та не впливають на суму...

Які доходи не враховуються при призначенні субсидії та не впливають на суму допомоги?

Этот материал также доступен на русском языке
Субсидія на оплату комунальних послуг призначається на опалювальний та неопалюваний період. Але не всі українці мають право на допомогу.

У Пенсійному фонді дали відповідь на запитання: «Чи враховується до сукупного доходу сім’ї при призначенні субсидії допомога при народженні дитини?»

Це питання цікавить багатьох батьків, адже субсидія – це можливість у цей складний час оплачувати за комунальні послуги, які часто забирають левову частку бюджету, тим більше якщо в сім’ї є новонароджена дитина і один із членів сім’ї перебуває в декреті.

У ПФУ відповіли, що до середньомісячного сукупного доходу сім’ї не включається частина допомоги при народженні дитини, виплата якої здійснюється одноразово (10 320 грн). Водночас решта допомоги, яка щомісячно виплачується протягом наступних 36 місяців (860 грн), до середньомісячного сукупного доходу сім’ї при розрахунку субсидії враховується (п. 4 та п.5 Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для всіх видів державної)  соціальної допомоги, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 р.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні