П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУдар по Дніпру та ситуація на фронті сьогодні, 29 липня – у...

Удар по Дніпру та ситуація на фронті сьогодні, 29 липня – у Генштабі розповіли про подробиці

Этот материал также доступен на русском языке
Учора ввечері російська федерація завдала ракетного удару по місту Дніпро, застосувавши 2 балістичні ракети "Іскандер-М".

Згодом з’явилася інформація про потрапляння до цивільної інфраструктури та будівлі Служби безпеки України.

На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, руйнування зазнали житлові будинки, цивільна та адміністративна інфраструктура.

Голова Дніпропетровської ОДА Дмитро Лисак повідомив про те, що через ракетний удар по Дніпру зараз уже 9 постраждалих. Серед них двоє дітей – 14 та 17 років. У них акубаротравма. Такий самий діагноз у двох 20-річних дівчат.

“Ще п’ятеро з рваними ранами. Це чоловіки від 18 до 53 років і 77-річна жінка. Медики кажуть – усі задовільні. Лікуватимуть вдома”, — повідомив він.

Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Що відбувається на фронті сьогодні, 29 липня?

Протягом доби сталося 27 бойових зіткнень.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів у районах Галаганівки та Леонівки Чернігівської області та Іскрисківщини та Волфіного Сумської області.

Здійснив мінометний та артилерійський обстріл понад 20 населених пунктів, зокрема Івашки, Гур’єв Козачок, Уди, Стрілка, Зелене, Охрімівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Дружелюбівки Харківської області.

Артилерійським та мінометним обстрілам противника зазнали Колодязне, Дворічна, Західне, Сіньківка, Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямі ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Серебрянського лісництва та Білогорівки Луганської області.

Завдав авіаційного удару біля Григорівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, у тому числі Міньківка, Богданівка, Годинник Яр, Іванівське, Предтечине, Біла Гора Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Авдіївки.

Артилерійські обстріли зазнали понад 10 населених пунктів, у тому числі Авдіївка, Первомайське та Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямі сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі міста Мар’їнка.

Противник здійснив обстріл понад 10 населених пунктів, у тому числі Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Перемога, Георгіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив обстріли населених пунктів Відрадне, Благодатне, Макарівка, Зелене Поле та Новодарівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ.

Артилерійським обстрілам зазнали понад 25 населених пунктів, серед них Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Новоандріївка та Степове Запорізької області та Золота Балка, Михайлівка, Козацьке, Тягинка, Іванівка та Садове Херсонської області.

Росія проводить примусову паспортизацію

На тимчасово захоплених територіях триває примусова паспортизація громадян України.

Так, з метою посилення морального тиску на мешканців тимчасово окупованої Горлівки Донецької області, та примусу їх до отримання громадянства РФ, окупанти розіслали на місцеві підприємства всіх форм власності розпорядження про надання до так званого міністерства державної безпеки днр списків працівників, які не отримали російського паспорта. Кінцевий термін виконання 1 січня 2024 року. Водночас окупаційна адміністрація населеного пункту Благовіщенка Запорізької області проводить заходи щодо заохочення місцевих мешканців за набуття російського громадянства. Зокрема, пропонує пенсіонерам грошову винагороду 50 тисяч рублів.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 3 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили 8 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 станції радіоелектронної боротьби, склад боєприпасів, а також склад пально-мастильних матеріалів противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні