Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаДачаТаких солодких та соковитих коренеплодів ви ще не збирали: чим треба підгодувати...

Таких солодких та соковитих коренеплодів ви ще не збирали: чим треба підгодувати моркву у серпні

Этот материал также доступен на русском языке
Морква – це популярна культура, яка росте на кожній ділянці. Незважаючи на погодні умови, коренеплоди будуть солодкими, великими та хрусткими, якщо ви встигнете провести підживлення у серпні.

Для великих коренеплодів грядки з морквою потрібно удобрювати органікою – компостом чи перегноєм. Але краще це робити за попередньою культурою, інакше коренеплоди виростуть кривими, з неприємним йодистим смаком, особливо це стосується внесення перегною.

Чим полити моркву для отримання солодких коренеплодів?

Якщо хочете зібрати солодкі та хрумкі коренеплоди обов’язково підгодуйте рослини в серпні мікродобривами, що містять бор і марганець. Вони підвищують вміст вітамінів та цукрів у коренеплодах. Вносити мікродобрива потрібно до міжряддя з розрахунку 2 л на 1 пог.м, розвівши в 10 л води по 1 ч.л. бору та марганцю. Після підживлення ділянку потрібно полити чистою водою.

Ці мікроелементи можна замінити на звичайну деревний попіл. Достатньо внести півсклянки попелу на 1 пог.м, закласти в ґрунт сапкою і полити.

У другій половині серпня побалуйте моркву розчином борної кислоти. У 1 л гарячої води розчиніть 1 ч. л. борної кислоти і влийте в 10 л води. Охолодженим розчином обприскуйте рослини. Такі підживлення допоможуть вам зібрати солодкі та смачні коренеплоди.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні