Субота, 21 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСтосується всіх, хто має свердловину: облік води буде проводитися за новими правилами

Стосується всіх, хто має свердловину: облік води буде проводитися за новими правилами

Этот материал также доступен на русском языке
Кабмін запровадив обов'язковий облік усіх артезіанських свердловин та обсягу води, який використовують їхні власники.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у власному Telegram-каналі.

Так, за його словами, Кабінет Міністрів України ухвалив відповідні зміни до постанови №963 про державний облік артезіанських свердловин.

Одне з нововведень – це облік використання води із свердловин, а точніше – облаштування на свердловинах засобів вимірювання отриманих підземних вод.

Кабмін розробить нормативні акти, якими регулюватиметься періодичність подання та оновлення відомостей у Державному реєстрі артезіанських свердловин.

У Мінприроди зазначають, що запропоновані зміни дозволять оперативно реагувати на виклики воєнного часу, допоможуть у подоланні наслідків на Каховській ГЕС та дозволять швидко забезпечити населення питною водою.

Міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів Руслан Стрілець, коментуючи таке рішення, написав, що український уряд продовжує свою послідовну політику у напрямку цифровізації сфери надрокористування.

Таким чином, уряд створює прозорий доступ громадськості та бізнесу до даних про артезіанську свердловину, що мінімізує корупційні ризики.

Тепер підприємці та всі громадяни мають вільний доступ до відомостей про наявні в країні артезіанські свердловини. А це, у свою чергу, має суттєво знизити рівень корупції у цій сфері.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні